Jedna z nejlepších českých ryb je určitě pstruh. Dopřávejte si ho často ;-)

Ingredience

2 plátky toastového chleba
2 jarní cibulky
1 malá chilli paprička
4 menší pstruzi
sůl
400 g čerstvých nebo mražených brusinek
3 snítky tymiánu
40 g másla
1 lžíce medu
mletý černý pepř
16 plátků slaniny
dílky citronu na ozdobení

1. Plátky chleba nasekáme na hrubší drť. Cibulky opláchneme a nakrájíme na kolečka. Papričku zbavíme semínek, opláchneme ji a nakrájíme nadrobno.


2. Pstruhy omyjeme, osušíme a osolíme. Mražené brusinky rozmrazíme, čerstvé očistíme. Z tymiánu otrháme lístečky. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme chlebové drobečky a za stálého míchání je osmahneme dozlatova. Vmícháme med, brusinky, tymián, cibulky a chilli papričku. Podle chuti osolíme a opepříme.


3. Pstruhy naplníme připravenou směsí. Na prkénko si rozložíme vždy 4 plátky slaniny, tak aby se lehce překrývaly. Položíme na ně pstruhy, zabalíme je do slaniny a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.


4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Ozdobíme citronem a podáváme s bramborovo-mrkvovou kaší nebo s různě upravenými bramborami.

  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 17:20