Hovězí maso na červeném víně je velmi oblíbený recept, vyzkoušejte ho podle našeho podrobného návodu.

Ingredience

2 cibule
2 mrkve
1 petržel
2 lžíce rostlinného oleje
600 g hovězí plece
3 snítky tymiánu + na dozdobení
3 lžíce hladké mouky
sůl
mletý barevný pepř
2 lžíce rajčatového protlaku
250 ml červeného vína
1 jarní cibulka na dozdobení

1. Cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a zeleninu na něm osmahneme.



2. Maso očistíme, omyjeme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na větší kostky, které pak vložíme do mísy, posypeme lístečky tymiánu, moukou, dochutíme solí a pepřem a vše dobře promícháme.



3. Připravené maso přidáme k zelenině do hrnce a zprudka ho orestujeme. Pak přidáme rajčatový protlak, promícháme a společně asi 1 minutu opékáme.



4. Maso se zeleninou poté podlijeme vínem a trochou vody. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme cca 120 minut doměkka. Ke konci dušení dochutíme solí a pepřem. Maso můžeme nakonec dozdobit tymiánem a nasekanou jarní cibulkou. Podáváme např. s dušenou rýží.

  11:00,  aktualizováno  31. března 16:47