Vyměňte klasickou mouku za pohankovou. Pohanková mouka je vhodná i pro bezlepkovou stravu.

Ingredience

280 h hladké pohankové mouky
200 g másla
1 sáček vanilkového cukru
100 g moučkového cukru
120 g vlašských ořechů

1. Mouku prosijeme a přidáme na kousky nakrájené máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a jemně nastrouhané ořechy. Vypracujeme pevné těsto, které zabalíme do igelitového pytlíčku nebo folie a necháme v chladničce odležet do druhého dne.

2. Pak rozdělíme na 50 kousků a z každého kousku vyválíme váleček, který na plechu stočíme do rohlíčku. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C přibližně 10 minut. Po upečení přendáme na kovovou mřížku a necháme mírně vychladnout a ještě vlažné obalíme nebo posypeme moučkovým cukrem.