Ingredience

200 g pohanky lámanky

100 g mandlí

4 vejce

50 g medu

40 g kakaa

1 lžíce koření do perníku

moučkový cukr na posypání

čerstvé ovoce na ozdobu


1. Pohanku namočíme do dostatečného množství vody a necháme alespoň 180 minut nabobtnat. Pak ji scedíme a zalijeme 200 ml vody.


2. Pohanku i s vodou vložíme do mixéru. Přidáme mandle, vejce, med, kakao, koření a vše rozmixujeme dohladka.


3. Silikonové formičky (bábovičky nebo jiné tvary) naplníme připravenou hmotou. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme ještě asi 40 minut. Upečené pohankové bábovičky necháme zchladnout a pak je vyklopíme z formiček. Před podáváním je můžeme posypat cukrem a dozdobit čerstvým ovocem.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59