Sladký podzimní dezert, který si zamilujete.

Ingredience

4 středně velká jablka


Náplň:
30 g jader vlašských ořechů
30 g oloupaných mandlí
50 g kandovaných višní
30 g třtinového cukru
1 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
1 lžíce mandlového likéru amaretto
50 g másla

1. Jablka omyjeme, osušíme a opatrně vykrojíme jadřince. Slupku jablek lehce nařízneme po obvodu nožem, aby během pečení nepopraskala.


2. Vlašské ořechy a mandle nasekáme nahrubo. Višně nakrájíme na drobné kousky. Vše dáme do misky a promícháme. Přisypeme cukr, zázvor a vmícháme likér.


3. Jablka naplníme připravenou směsí, navrch přidáme kousek másla a zabalíme je do alobalu. Balíčky s jablky vložíme na rozehřátý grilu a pečeme 20-25 minut. Hotová jablka vybalíme z alobalu a podáváme s kysanou smetanou.

  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 16:52