Červená řepa nemusí být jen naložená. Vyzkoušejte například placky, které můžete jíst samostatně nebo je jako přílohu.

Ingredience

400 g červené řepy
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
oregano
majoránka
4 stroužky česneku
olej na smažení

1. Červenou řepu očistíme a oloupeme. Nastrouháme ji do mísy na hrubém struhadle.


2. Přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, oregano a majoránku. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Přidáme ho k červené řepě a vše důkladně promícháme.


3. Na pánvi rozehřejeme olej a ze směsi smažíme malé placičky. Pokládáme je na ubrousek a necháme okapat. Hotové placičky podáváme se salátem nebo jako přílohu k masu.

  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 17:20