Pokud máte rádi pálivé, můžete si na Štědrovečerní hostinu připravit pikantní variantu rybí polévky.

Ingredience

1 cibule
1 stroužek česneku
5 lžic oleje
2 lžíce mleté papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
1000 ml zeleninového vývaru
2 mrkve
200 g celeru
1 červená paprika
600 g filetu z kapra
sůl
1 bobkový list
4 kuličky celého pepře
150 g zelených fazolek
1 chilli paprička
mletý černý pepř
petrželka

1. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Orestujeme ho na oleji, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem.

2. Mrkev, celer a papriku očistíme a nakrájíme nadrobno, vložíme do polévky a přivedeme k varu.

3. Současně očistíme filet z kapra, vložíme ho do osolené vody, přidáme bobkový list a celý pepř a uvaříme doměkka. Pak maso obereme a nakrájíme na kousky.

4. Vývar přecedíme a přilijeme k zelenině. Přidáme očištěné překrájené fazolky, nasekanou chilli papričku a krátce povaříme. Nakonec vložíme kousky masa, polévku prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme petrželkou.