Ingredience

4 kachní stehna

sůl

2 lžičky čerstvě drceného pepře

1 cibule

800 g mrkve

2 lžíce másla

125 ml suchého bílého vína

1 malý svazek tymiánu

1 lžička citronové šťávy


1. Kachní stehna očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do pekáče. Přidáme maso a podlijeme trochou vody. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme cca 90 minut (podle velikosti stehen). Během pečení maso přeléváme výpekem.


2. Mezitím očistíme mrkev, větší kusy podélně rozkrojíme a krátce orestujeme na pánvi na rozpuštěném másle. Přilijeme víno, osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 8 minut.


3. Tymián omyjeme, necháme okapat a lístky otrháme. Mrkev dochutíme citronovou šťávou a promícháme s tymiánovými lístky. Deset minut před koncem pečení kachních stehen přidáme podušenou mrkev do pekáčku a společně dopečeme.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59