Ingredience

1000 g celeru

olivový olej na zakápnutí

sůl

mletý černý pepř

1 cibule

300 ml zeleninového vývaru

150 g kvalitní šunky

hrst vlašských ořechů

100 g sýra s modrou plísní

hrst hladkolisté petrželky


1. Celer oloupeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Každou čtvrtku pak nakrájíme na plátky, které přendáme do mísy a zakápneme olejem. Posypeme solí a pepřem a promícháme.



2. Plátky rozprostřeme do zapékací mísy společně s cibulí nakrájenou na proužky. Zalijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 45 minut.



3. Poté navrch rozložíme plátky šunky a posypeme je nahrubo nasekanými ořechy a nastrouhaným sýrem. Znovu vložíme do trouby a dopékáme ještě asi 10-15 minut. Na závěr pečený celer posypeme najemno nasekanou petrželkou.


  15:50,  aktualizováno  25. března 2019 18:58