Brambory jsou vděčná surovina. A tento recept si určitě zamilujete.

Ingredience

600 g brambor
150 g anglické slaniny
150 g čedaru
50 g másla
sůl
mletý černý pepř
6 snítek tymiánu

1. Brambory ve slupce omyjeme a povaříme 10 minut v mírně osolené vodě. Po uvaření je vyjmeme a osušíme. Shora brambory nařízneme tak, aby vznikly plátky, které ale nedokrojíme do konce.


2. Slaninu a sýr nakrájíme na menší plátky a zasuneme je do zářezů. Naplněné brambory rozložíme na plech s pečicím papírem. Poklademe je plátky másla, osolíme, opepříme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 10 až 15 minut


3. Tymián omyjeme, osušíme a lístky otrháme. Krátce před koncem brambory posypeme lístky tymiánu a dopečeme. Brambory podáváme například s bylinkovým dipem.

  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 16:13