Ingredience

600 g brambor

150 g anglické slaniny

150 g čedaru

50 g másla

sůl a mletý černý pepř

6 snítek tymiánu


1. Brambory ve slupce omyjeme a povaříme 10 minut v mírně osolené vodě. Po uvaření je vyjmeme a osušíme. Zvrchu brambory nařízneme tak, aby vznikly plátky, které ale nedokrojíme do konce.


2. Slaninu a sýr nakrájíme na menší plátky a zasuneme je do zářezů. Naplněné brambory rozložíme na plech s pečicím papírem. Poklademe je plátky másla, osolíme, opepříme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 10 až 15 minut


3. Tymián omyjeme, osušíme a lístky otrháme. Krátce před koncem brambory posypeme lístky tymiánu a dopečeme. Brambory podáváme například s bylinkovým dipem.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59