Brambory jsou skvělé! Možností úpravy jsou snad tisíce. Tentokrát pro vás máme báječné pečené brambory s bazalkou. Mňam!

Ingredience

1000 g menších brambor
2 paličky česneku
sůl
drcený barevný pepř
olivový olej na zakápnutí
hrst lístků bazalky
400 g cherry rajčátek


Dip:
250 g měkkého tvarohu
3 snítky tymiánu
3 snítky petrželky
1 stroužek česneku
sůl
mletý bílý pepř

1. Brambory dobře omyjeme. Z vrchu každou několikrát nařízneme asi do tří čtvrtin. Přendáme je na plech s pečicím papírem.


2. Přidáme neloupané stroužky česneku. Vše osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Lístky bazalky omyjeme, nasekáme najemno a posypeme jimi brambory. Pečeme ve vyhřáté troubě při


190 °C asi 40 minut. Asi 5 minut před koncem pečení přidáme na plech omytá rajčátka.


3. Tvaroh promícháme s nahrubo nasekanými bylinkami a oloupaným prolisovaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem. Dip podáváme s pečenými bramborami.

  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 17:44