Růžičková polévka se nehodí jen do polévek. Klidně z ní můžete připravit chutný hlavní chod.

Ingredience

800 g čerstvé růžičkové kapusty
1 lžička soli
400 g červeného hroznového vína
120 g vlašských ořechů
3 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý černý pepř

1. Kapustičky očistíme a odstraníme vrchní listy. Odkrojíme konce košťálů a pak kapustičky nakrájíme na poloviny.

2. Do kastrolu nalijeme vodu, osolíme půl lžičkou soli a přivedeme k varu. Půlky kapustiček vaříme asi 7 minut a poté scedíme.

3. Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně jej poklademe vrstvou uvařených kapustiček. Přidáme celé kuličky hroznového vína a nakrájené vlašské ořechy.

4. Vše pokapeme olivovým olejem, osolíme asi půl lžičkou soli, přidáme pepř a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut. Před podáváním můžeme pokapat balzamikovým octem.

  11:00,  aktualizováno  31. března 14:20