Šťavnatá krkovička s bulgurovým salátem je skvělý víkendový pokrm, na kterém si pochutnáte.

Ingredience

4 plátky vepřové krkovice po 200 g
sůl
mletý černý pepř
3 stroužky česneku
40 g sádla
5 snítek rozmarýnu
200 ml bílého víno
250 g červené řepy
120 g mrkve
2 lžíce medu
200 g bulguru
70 g másla
Dresink:
3 lžíce medu
3 lžíce vinného octa
100 ml olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
2 chilli papričky
3 jarní cibulky

1. Maso osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným oloupaným česnekem a dáme do pekáčku. Přidáme sádlo, 3 snítky rozmarýnu a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 70 minut doměkka. Během pečení podlijeme maso dle potřeby trochou vody. Asi 20 minut před koncem pečení přilijeme víno.

2. Řepu a mrkev oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme na plech s pečicím papírem. Zeleninu osolíme, opepříme, zakápneme medem a pečeme společně s krkovicí asi 20 minut doměkka.

3. Bulgur uvaříme dle návodu na obalu. Dáme ho do mísy a přidáme upečenou zeleninu. V menší misce smícháme med, ocet, olej, sůl a pepř. Do dresinku přidáme najemno nakrájené očištěné chilli papričky a jarní cibulku, promícháme a přelijeme jím bulgur se zeleninou v míse.

4. Hotové maso přendáme na talíř, zakryjeme alobalem a necháme asi 10 minut odpočinout. Výpek zjemníme máslem a přidáme na menší kousky natrhaný zbylý rozmarýn. Vepřovou krkovici podáváme společně s bulgurovým salátem přelitou výpekem.

  11:00,  aktualizováno  31. března 14:35