Ingredience

2000 g kuřecích křídel

2 limetky

1 lžíce oleje

8 stroužků česneku

sůl a hrubě mletý černý pepř

Na pikantní máslo:

1 zelená chilli paprička

2 stroužky česneku

100?g másla

2 lžíce nasekaného koriandru

1 lžička limetové kůry

1 lžička hrubé mořské soli

1 lžička zelené chilli omáčky (můžeme vynechat)


1. Pikantní máslo: chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji nadrobno. Česnek prolisujeme. Máslo nakrájíme na kostičky, dáme do kastrůlku a na mírném ohni ho rozpustíme. Přidáme nasekanou chilli papričku, prolisovaný česnek, nasekaný koriandr, nastrouhanou kůru z limetky, sůl a zelenou chilli omáčku. Máslo vlijeme do misky a necháme v chladu ztuhnout. Máslem potom potíráme grilovaná křídla při servírování.


2. Křídla očistíme, opláchneme a osušíme. Z jedné limetky vymačkáme šťávu. Smícháme ji s olejem, prolisovanými stroužky česneku, asi půl lžičkou soli a pepřem. Směsí potřeme křídla a necháme je chvilku při pokojové teplotě odpočinout.


3. Rozpálíme gril. Křídla na něj rozložíme a opékáme asi 20 minut. Během opékání je obracíme, aby se nepřipálila. Servírujeme ještě horká s pálivým máslem, limetkou a kolečky chilli papričky.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59