Ingredience

800 g bramborových noků

1 červená cibule

160 g anglické slaniny vcelku

3 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

400 ml smetany na vaření

sůl

mletý černý pepř

4 žloutky

malá hrst petrželky

80 g nastrouhaného parmazánu


1. Noky uvaříme dle návodu na obalu, scedíme je a uchováme v teple. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Slaninu nakrájíme na menší kousky.



2. V pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a orestujeme nejdříve slaninu. Pak přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný očištěný česnek. Vše zalijeme smetanou, osolíme a opepříme.



3. Necháme omáčku přejít varem a za stálého míchání krátce povaříme do zhoustnutí. Pak vmícháme žloutky a pánev odstavíme. Noky podáváme přelité omáčkou, posypané nasekanou petrželkou a parmazánem.


  13:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58