Ingredience

80 g másla

4 lžíce nasekaných bylinek

nastrouhaná kůra z 1 bio citronu

4 vykostěná králičí stehna

120 g anglické slaniny (nebo pancetty)

sůl a mletý černý pepř

3 lžíce olivového oleje

200 ml masového vývaru

po 2 lžících hrubozrnné a dijonské hořčice

150 g zakysané smetany


1. Máslo dobře promícháme s bylinkami a citronovou kůrou. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme zatuhnout v chladničce.


2. Králičí stehna rozřízneme nožem tak, aby vznikly čtyři plátky masa. Poklademe je ztuhlým bylinkovým máslem nakrájeným na kousky. Na každý kousek pak dáme plátek slaniny. Dochutíme solí a pepřem a zabalíme do závitků. Obalíme je zbylou slaninou a upevníme potravinovým provázkem.


3. Připravené závitky zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Pak je přendáme do pekáčku a podlijeme vývarem. Pečeme ve vyhřáté troubě pi 180 °C asi 20 minut. Výpek přelijeme do pánve. Přidáme hořčici a smetanu a na mírném ohni mícháme, dokud se vše nespojí. Závitky podáváme s omáčkou a petrželovými bramborami.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59