Migas je jídlo chudých Španělů ze starého chleba, choriza a česneku. Vyzkoušejte ho také.

Ingredience

200 g bílého chleba (2 dny starého)
olivový olej
2 stroužky česneku
sůl
1 červená paprika
100 g prorostlé slaniny
100 g chorizo klobásy
malý hrozen bílého vína

1. Chléb nakrájíme na malé hranolky a promícháme je s trochou oleje a oloupanými stroužky česneku utřenými se solí. Očištěnou papriku, slaninu a chorizo klobásu nakrájíme na nudličky.

2. Na pekáč s pečicím papírem rozložíme kousky chleba a papriky a zakapeme olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 minut dozlatova. Na druhý plech s pečicím papírem dáme na jednu polovinu kousky slaniny a na druhou klobásu. Po 15 minutách pečení klobásu vyndáme a slaninu dopečeme dokřupava.

3. V míse vše opatrně promícháme a podáváme dozdobené omytými kuličkami vína.

  11:00,  aktualizováno  31. března 14:57