Máme pro vás další skvělý recept na cukroví. Tentokrát trochu pracnější, ale výsledek za to rozhodně stojí.

Ingredience

250 g hladké mouky
90 g moučkového cukru
1/2 lžičky sody
70 g másla
1 vejce
50 g medu
Na polevu:
100 g hořké 70% čokolády
1 lžičky oleje
Na krém:
80 g másla
100 g arašídového másla

1. Hladkou mouku, moučkový cukr a sodu prosijeme na vál a propracujeme s máslem na hladkou drobenku. Přidáme vejce vyšlehané s medem a propracujeme na hladké těsto. Překryjeme fólií a necháme odležet přes noc.

2. Těsta vyválíme na vále na 3 mm tenký plát, vykrájíme kolečka, které namotáme na kremrolové trubičky a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 165 °C asi 15 minut. Po upečení necháme zchladnout a opatrně sundáme z trubiček.

3. Čokoládu rozpustíme, smícháme s olejem a oba konce trubiček namočíme. Vložíme do chladu zatuhnout. Během toho si vytvoříme krém. Lehce povolené máslo vyšleháme s arašídovým máslem dohladka, naplníme do cukrářského sáčku a naplníme ho do trubiček. Vložíme zpět do lednice na 3 hodiny a podáváme.