Marokánka je tvrdá sladká placička arabského původu, kterou můžete připravit s různými druhy ovoce.

Ingredience

2 lžíce másla
100 g ovesných vloček
250 ml smetany ke šlehání
200 g krupicového cukru
250 g barevné směsi sušeného ovoce (meruňky, jablka, hrušky, broskve, rozinky, třešně)
80 g vlašských ořechů
80 g mandlí
80 g lískových oříšků
2 lžíce hladké mouky
Dohotovení:
150 g čokoládové polevy

1. Máslo rozpustíme na pánvi a na něm krátce opražíme ovesné vločky. Do většího kastrůlku dáme smetanu a přivedeme k varu. Přidáme cukr, na malé kousky nakrájené sušené ovoce, nahrubo nasekané ořechy, mandle, oříšky, opražené vločky, mouku a vše za stálého míchání krátce povaříme (hmota by měla mít tužší konzistenci). Necháme při pokojové teplotě odležet asi 60 minut.

2. Do silikonových formiček na muffiny dáme do každého košíčku vrchovatou lžíci hmoty. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 ° asi 25 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formičkách a pak vyndáme.

3. Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni a spodek marokánek do ní namáčíme. Položíme na pečicí papír a necháme ztuhnout.

  11:00,  aktualizováno  24. března 2019 21:13