Ingredience

1 žlutá cuketa

1 svazek bazalky

350 g ricotty

150 ml smetany ke šlehání

1 lžíce solamylu

9 plátků lasagní

sůl

250 g filetu z lososa

1 lžíce másla

750 g listového špenátu

mletý černý pepř

muškátový oříšek

40 g parmazánu

40 g piniových semínek

olej na potírání


1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky. Polovinu bazalky usekáme nahrubo. Ricottu smícháme se smetanou a solamylem. Lasagne povaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 minut. Pak je vyndáme, propláchneme studenou vodou a potřeme olejem.


2. Lososa nakrájíme na kostky asi 3x3 cm. Na pánvi rozpustíme máslo a krátce na něm podusíme špenát. Ochutíme ho solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec přidáme polovinu nakrájené bazalky.


3. Zapékací misku vymažeme olejem a na dno položíme 3 plátky lasagní. Pak na ně naneseme lžící polovinu ricottové náplně, špenátu, plátků cukety a pokrájeného lososa. Překryjeme třemi plátky lasagní a znovu navrstvíme ve stejném pořadí zbylé suroviny. Na povrch položíme zbylé plátky lasagní, které posypeme parmazánem a piniemi.


4. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Hotové lasagne ozdobíme zbylou bazalkou.


  7:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58