K oblíbeným pochoutkám našich babiček patřila kaštanová nádivka. Dnes se jedlé kaštany opět vrací na scénu.

Ingredience

4 kuřecí stehna
sůl
4 housky
30 g másla + na plech a potření stehen
30 g schwarzwaldské šunky
300 g jedlých kaštanů, uvařených a oloupaných
nasekaná hladkolistá petržel, dle chuti
2 vejce
50 ml polotučného mléka
drcený černý pepř
špetka mletého muškátového květu

1. Stehna očistíme a odstraníme stehenní kost. Maso osolíme a necháme odležet.

2. Mezitím housky nakrájíme na kostičky, promícháme s rozpuštěným máslem, rozložíme na plech s pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C opečeme dozlatova. Poté je přendáme do mísy a promícháme s nadrobno pokrájenou šunkou, nahrubo nastrouhanými kaštany, petrželí a žloutky rozšlehanými s mlékem, solí a kořením. Nakonec zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.

3. Pod kůži stehen napěchujeme připravenou nádivku a rozložíme je na vymazaný plech. Stehna potřeme rozehřátým máslem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut doměkka. Zbylou nádivku dáme do zapékací misky vymazané máslem a upečeme společně se stehny dozlatova. Hotová kuřecí stehna rozdělíme na talíře a podlijeme výpekem. Podáváme je např. s bramborovo-mrkvovou kaší a polníčkem. Dle chuti doplníme zbylou nádivkou.

  11:00,  aktualizováno  31. března 14:03