Ingredience

8 stroužků česneku

7 lžic olivového oleje

mletý černý pepř

8 snítek čerstvého oregana

sůl

600 g kuřecích prsou

Dip:

300 g řeckého bílého jogurtu

2 stroužky česneku

šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu

sůl

mletý černý pepř

4 snítky kopru


1. Česnek oloupeme, prolisujeme a v míse promícháme s olejem, pepřem, oreganem a solí. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme je do mísy s marinádou a promícháme. Necháme marinovat v chladu nejlépe přes noc.


2. Maso napíchneme na kovové jehly nebo špejle. Připravené špízy přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C 15-20 minut.


3. V misce promícháme jogurt s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a polovinou kůry, solí, pepřem a nasekaným koprem. Upečené špízy posypeme zbylou citronovou kůrou a podáváme s jogurtovým dipem.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59