I zdravé jídlo může skvěle chutnat i vypadat.

Ingredience

1 malá dýně
2 lžíce rostlinného oleje + na zakápnutí
100 ml bílého vína
sůl
mletý černý pepř
1 lžička sušeného oregana
2 lžíce krupicového cukru
400 g kuřecího masa
4 stonky jarní cibulky
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce másla

1. Dýni omyjeme, osušíme a zbavíme semínek. Pak ji nakrájíme na kostičky a v míse smícháme s olejem, bílým vínem, solí, pepřem, oreganem a trochou cukru. Necháme na chladném místě marinovat alespoň 30 minut.

2. Připravené kostičky dýně pak opečeme na grilovací pánvi do poloměkka. Kuřecí maso rozkrájíme na tenké a úzké plátky. Zabalíme do nich na větší kousky překrájenou jarní cibulku. Střídavě s dýní pak kousky napichujeme na špejle. Maso okořeníme solí a pepřem.

3. Grilovanou dýni a kuřecí maso střídavě napichujeme na předem namočené špejle. Opečeme je nejdříve zprudka na pánvi a pak je přendáme na plech s pečicím papírem. Zakapeme je trochou oleje a pečeme v dopékáme v rozehřáté troubě při 180 °C doměkka.

4. Mezitím dáme do výpeku v pánvi máslo a necháme ho rozpustit. Přilijeme zbylou marinádu z dýně a krátce povaříme. Pečené špízy podáváme s výpekem a můžeme doplnit např. vařeným bramborem.

  11:00,  aktualizováno  31. března 13:47