Pro všechny milovníky kuřete exkluzivně připravila food blogerka Irena z blogu BohemianFoodie.com tento recept.

Kuřecí nugety nikdy nechutnaly lépe, a to díky jedinečné pivní náplni.


Doba přípravy: 40 min.

Počet porcí: 6



Sýrovo-pivní náplň:




  • 450 g nastrouhaného sýru čedar


  • 330 ml piva


  • 2 lžičky kukuřičného škrobu


  • 2 lžíce dijonské hořčice


  • 1 lžíce worcesterské omáčky



Kuřecí nugety:




  • 200 g kukuřičných vloček / lupínků


  • 3 lžíce mouky


  • 2 střední vejce, lehce promíchaná


  • 500 g kuřecích prsou bez kůže a bez kostí


  • 1 lžička sušeného česneku



Postup:

1. Nejprve rovnoměrně promíchejte čedar s kukuřičným škrobem. V pánvi zahřejte na středním ohni ležák, hořčici a worcesterskou omáčku. Postupně přidávejte sýr, vždy po částech, aby se vám dolní vrstva nepřipálila a zároveň aby se vše krásně rozpustilo. Nechte pánev vychladnout a poté dejte překrytou fólií do ledničky, aby se směs srazila (na cca 45 minut).


2. V mezičase můžete připravit nugety. V sekáčku na maso rozsekejte kukuřičné lupínky a dejte je stranou. Ve stejném sekáčku rozsekejte kuřecí prsa s česnekem.


3. Zapněte troubu na 200 °C a připravte podnos, na kterém budete péct nugety. Položte přes něj pečící papír a pust’te se do nuget. Do tří rozdílných mís dejte mouku, vajíčka a kukuřičné lupínky (přesně v tomto pořadí za sebou). Vyndejte sýrovou směs z ledničky (měla by být pevná) a nejprve utvořte z masové směsi nugetu. Zmáčkněte palcem do středu, abyste vytvořili prohloubení, a dejte dovnitř lžící nabranou sýrovou směs. Poměr by měl být půl sýrové směsi na 1 nuget. Pořádně obalte sýrovou směs masovou a nejprve obalte nuget v mouce, poté ve vajíčku a pak v lupínkách. Opravdu je obalte celé a poté dejte na pečící papír.


4. Pokračujte i s ostatními nugety, a jakmile budete mít vše hotové, postříkejte olejem a dejte do trouby péct na 8 – 9 minut, poté obrat’te a pečte dalších 8 – 9 minut. Servírujte s hořčicí nebo křenem.




Více receptů naleznete na www.love-beer.cz.

 


  7:39,  aktualizováno  25. března 2019 21:06