Ingredience

600 g krůtích prsou

1 cibule

250 g žampionů

olej

sůl a mletý černý pepř

1 stroužek česneku

1 lžíce hladké mouky

250 ml zeleninového vývaru

1 lžička citronové šťávy

1 lžíce nasekaného tymiánu

200 g mraženého hrášku

250 ml smetany


1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli, prolisovaný česnek a žampiony.



2. Společně vše orestujeme, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 15 minut. Pak ochutíme citronovou šťávou a tymiánem.



3. Vložíme rozmrazený hrášek a necháme ještě 10 minut povařit. Nakonec zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s dušenou rýží.


  7:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58