Ingredience

4 krůtí prsní řízky

sůl

8 plátků krůtí šunky

4 plátky ementálu

hladká mouka na obalení

1 vejce

300 ml polotučného mléka

strouhanka na obalení

rostlinný olej na smažení

Salát:

1 římský salát

100 ml olivového oleje

2 citrony

sůl

mletý černý pepř


1. Krůtí maso omyjeme, osušíme a opatrně rozklepeme přes potravinářskou fólii. Řízky osolíme a na každou polovinu masa dáme plátek šunky, ementálu a navrch opět šunku. Řízky přeložíme napůl a okraje pomocí paličky sklepeme dohromady. Naplněné krůtí plátky obalíme v mouce, vejci prošlehaném s mlékem a strouhance.


2. Na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje osmažíme krůtí cordon bleu z obou stran dozlatova. Smažíme zprudka, aby sýr nevytekl. Usmažené řízky přendáme na kuchyňské papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.


3. Salát očistíme, listy natrháme na menší kusy a dáme do mísy. V menší misce prošleháme olivový olej, vymačkanou šťávu z 1 citronu, sůl a pepř. Dresink nalijeme na salát a promícháme.


4. Krůtí cordon bleu podáváme společně se salátem, skrojky citronu a brusinkovým kompotem.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 17:51