Je na čase odlehčit jídelníček, tučné Vánoce se blíží.

Ingredience

200 g quinoi
350 ml studené vody
4 vejce
4 listy kapusty
2 lžíce přepuštěného másla
200 g halloumi
2 avokáda


Na dresink:
4 lžíce tahini pasty
100?g jogurtu
1 lžíce citronové šťávy

1. Quinou v kastrůlku zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu. Pak teplotu ztlumíme a vaříme 15 minut. Pak sundáme z ohně, zakryjeme a necháme v teple.


2. Vejce vložíme do kastrůlku s horkou vodou a vaříme je 6 minut. Pak je zchladíme a oloupeme.


3. Listy kapusty zbavené košťálů vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je asi 5 minut. Pak je zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na drobné kousky. Kousky dáme do kastrůlku se lžící másla a prohřejeme.


4. Halloumi nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na zbylém másle dozlatova.


5. Na dresink smícháme tahini pastu s jogurtem a citronovou šťávou. Polovinu dresinku vmícháme do měkké teplé quinoi.


6. Rozdělíme ji na talíře. Přidáme opečené halloumi, rozkrojené vařené vejce, polovinu avokáda a pokapeme zbylým dresinkem.

  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 16:26