Hovězí maso je považováno nejen za velmi zdravé a výživné. Vyzkoušejte skvělý steak s kedlubnovým salátem.

Ingredience

2 snítky rozmarýnu
4 snítky tymiánu
4 hovězí steaky po 200 g
sůl
drcený černý pepř
cca 3 lžíce olivového oleje
Salát:
2 větší kedlubny
2 mrkve
200 g červeného zelí
2 jarní cibulky
4 lžíce jablečného octa
1 lžíce hnědého cukru
sůl
mletý černý pepř
listy koriandru dle chuti

1. Bylinky opláchneme a otřepeme dosucha. Steaky osolíme a opepříme a posypeme otrhanými lístky bylinek. Necháme je odležet asi 15 minut při pokojové teplotě. Poté je potřeme z obou stran olejem a necháme dalších asi 10 minut stát.

2. Mezitím kedlubny a mrkve oloupeme, zelí zbavíme košťálu a zavadlých listů, jarní cibulku očistíme. Zeleninu opláchneme, nakrájíme na jemné nudličky a dáme do mísy. Ocet smícháme s cukrem, solí, pepřem a najemno pokrájeným koriandrem. Když se cukr a sůl rozpustí, přilijeme zálivku do mísy k zelenině a promícháme.

3. Na rozpálené pánvi opečeme odleželé steaky zprudka z obou stran. Pak je přendáme do pekáčku a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Dopékáme asi 15 minut dle požadovaného stupně propečení. Maso vyndáme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme asi 10 minut odpočinout. Salát rozdělíme na talíře, přidáme steaky a podlijeme je uvolněnou šťávou. Dle chuti můžeme pokrm doplnit bylinkovou majonézou.

  14:50,  aktualizováno  31. března 14:20