Ingredience

400 g mletého vepřového masa

2 vejce

200 ml mléka

sůl

drcený barevný pepř

mletý muškátový oříšek

mletý zázvor

1 cibule

50 g másla

2 lžíce dijonské hořčice

300 ml smetany ke šlehání


1. Maso vložíme do mísy a promícháme s vejci, mlékem, solí, pepřem, muškátem a zázvorem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.


2. Masovou směs dobře promícháme a z hmoty vytvarujeme placičky. Opečeme je v pánvi na másle z obou stran dozlatova. Poté je přendáme do zapékací misky a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 10 minut.


3. Do pánve k výpeku přidáme hořčici, smetanu a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Připravenou omáčku podáváme s karbanátky a např. vařenými bramborami.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59