Kroupy se pomalu vrací do českých kuchyní. Máme pro vás skvělý recept na kapustové závitky, do kterých patří kroupy.

Ingredience

1 kapusta
sůl
50 g sušených hub
400 g krup
1 cibule
2 lžíce sádla
pepř
2 stroužky česneku
tymián
10 plátků slaniny
100 g másla

1. Kapustu opláchneme vodou a nožem vyřízneme středový košťál. Odloupneme jednotlivé listy a vykrojíme tuhá žebra. Připravené listy krátce spaříme v osolené vodě. Sušené houby povaříme ve vodě. Kroupy uvaříme doměkka.



2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Orestujeme ji na sádle a přidáme uvařené kroupy a překrájené houby. Směs okořeníme solí, pepřem, utřeným česnekem a tymiánem.



3. Listy kapusty rozložíme a poklademe připravenou směsí. Opatrně stočíme do závitků a z vrchu přebalíme plátky slaniny. Závitky vložíme do pekáčku a podlijeme trochou vody. Poklademe plátky másla a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.

  11:00,  aktualizováno  26. března 2019 16:41