Ingredience

400 g růžičkové kapusty

sůl

2 vejce

200 g polohrubé mouky

1 lžička kypřicího prášku

mletý černý pepř

100 ml mléka

100 g tvrdého sýra

olej na smažení


1. Kapustičky očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme je do vroucí osolené vody. Povaříme je asi 5 minut. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.


2. Do mísy prosijeme mouku s kypřicím práškem. Přimícháme sůl, pepř a poté zapracujeme žloutky a mléko. Do těsta přidáme zchladlé kapustičky, nastrouhaný sýr a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.


3. V pánvi rozehřejeme olej. Naběračkou postupně naléváme těsto a smažíme lívanečky z obou stran dozlatova. Nakonec je můžeme ozdobit petrželkou a podáváme je s dipem.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59