Jehněčí maso se v posledních letech opět vrací na české talíře, nebojte se ho ani vy!

Ingredience

800 g jehněčího hřbetu bez kosti
6 lžic olivového oleje
sůl
drcený barevný pepř
drcený koriandr
6 jarních cibulek
mátu


Na fazole:


800?g sterilovaných fazolí
1 lžíci oleje
4 podrcené stroužky česneku
1 lžičku nastrouhaného zázvoru
2 lžíce omáčky hoisin
100?ml bílého vína
1 lžíci medu
sůl

1. Jehněčí maso vcelku potřeme částí oleje a vmasírujeme do něj směs soli, pepře a koriandru. Necháme ho chvilku odležet při pokojové teplotě.


2. Fazole propláchneme. V kastrůlku na oleji krátce orestujeme česnek se zázvorem. Přidáme fazole, hoisin, víno, med a sůl a vaříme, až směs zhoustne.


3. V pekáči zahřejeme zbytek oleje. Jehněčí maso na něm zprudka opečeme asi 5 minut z každé strany. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a necháme 10 minut dojít.


4. Jarní cibulky orestujeme a nakrájíme na kousky. Hotové maso nakrájíme na plátky a servírujeme s fazolemi a jarní cibulkou. Ozdobíme mátou.

  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 16:17