Ingredience

500 g jehněčího masa

30 g čerstvého zázvoru

1 cibule

3 stroužků česneku

1 chilli paprička

1 vejce

sůl a mletý černý pepř

1 lžíce kurkumy

1 snítka čerstvého koriandru

8 listů máty

150 g brambor

olej na smažení

4 kusy pitta chleba

Dip:

300 ml bílého jogurtu

2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, koriandr, kopr)

2 stroužky česneku


1. Jehněčí maso umeleme a smícháme s nasekaným zázvorem, cibulí, česnekem, chilli papričkou a vejcem. Dochutíme solí, pepřem, kurkumou, nasekaným koriandrem a mátou.


2. Brambory oloupeme, nastrouháme a promícháme s masovou směsí. Necháme asi 10 minut odležet, aby se chutě spojily.


3. Z odležené masové směsi vytvarujeme menší kuličky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm ze všech stran opečeme. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.


4. Bílý jogurt smícháme s nasekanými bylinkami, solí, pepřem a trochou utřeného česneku. Jehněčí kuličky podáváme s jogurtovým dipem a rozpečeným chlebem pita.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59