Ingredience

1 cibuli

2 stroužky česneku

1 řapík celeru

200 g másla

400 g rýže na rizoto

200 ml bílého vína

1 l zeleninového vývaru

200 g zeleného hrášku

100 g fazolových lusků

120 g parmazánu

1 snítku tymiánu


1. Cibuli, česnek a řapíkatý celer očistíme a nasekáme najemno. V hrnci rozpustíme polovinu másla a zeleninu krátce a zprudka orestujeme. Pak plamen ztlumíme a pomalu dusíme doměka.


2. Do základu vsypeme rýži a chvilku ji za stálého míchání opékáme. Pak rýži zalijeme vínem a vaříme, dokud se víno nevsákne. Postupně po naběračkách přidáváme zeleninový vývar a za stálého míchání pomalu vaříme, až se tekutina vsákne. Postup opakujeme, dokud nebude rýže téměř měkká.


3. Mražený hrášek a fazolky necháme povolit v pokojové teplotě a přidáme je do téměř hotové rýže. Promícháme a ještě minutu vaříme. Hotovou rýži odstavte z plotny. Přidejte zbylé máslo a nastrouhaný parmezán a ještě jednou promíchejte. Na talíři ozdobte tymiánem a lupínky parmezánu.


  13:13,  aktualizováno  25. března 2019 18:59