Ingredience

2 cibule

2 lžíce sádla

250 g hovězího na guláš (např. předního)

2 lžíce mleté papriky

850 ml hovězího vývaru

5 kuliček nového koření

4 bobkové listy

5 stroužků česneku

2 chilli papričky

15 g másla

10 g hladké mouky

300 g brambor

sůl

mletý černý pepř

4 malé bochníky chleba


1. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme v hrnci na sádle dozlatova. Maso nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce k cibuli. Krátce ho orestujeme, pak zasypeme paprikou a dobře promícháme.


2. Zalijeme vývarem, přidáme koření, prolisovaný česnek a chilli papričky nakrájené nadrobno a na mírném plameni vaříme 90 minut. Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme mouku a orestujeme na světlou jíšku. Necháme ji zchladnout, přidáme do polévky a rozmícháme metlou.


3. Brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme je do polévky a vaříme ještě dalších 10 minut, dokud nezměknou. Polévku dochutíme solí a pepřem. Z chlebů odkrojíme vršky a vnitřky vydlabeme. Chleby dáme na 10 minut rozpéct do trouby vyhřáté na 190 °C. Pak je naplníme polévkou a podáváme.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:12