Grilování k létu jednoduše patří. Vyzkoušejte skvělý hovězí steak.

Ingredience

čerstvý zázvor (asi 5 cm)
2 stroužky česneku
2 chilli papričky
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce sójové omáčky
sůl
50 ml olivového oleje
600 g hovězího pupku

1. Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno.


2. Hnědý cukr, rýžový ocet a sójovou omáčku dáme do mísy a promícháme. Přidáme nastrouhaný česnek a zázvor, papričky, sůl a přilijeme olej.


3. Hovězí pupek očistíme, odblaníme a nakrájíme na čtyři stejně velké kusy. Vložíme je do marinády a dobře je v ní obalíme. Přidáme oregano a necháme v chladu marinovat alespoň jednu hodinu.


4. Marinované steaky dáme na rozpálený gril a grilujeme asi 5 minut z každé strany. Hotové steaky necháme asi 2 minuty odležet, pak je nakrájíme na plátky a osolíme. Podáváme s různě upravenou zeleninou.

  11:00,  aktualizováno  26. března 2019 11:40