Ingredience

100 g plátků anglické slaniny

1 cibule

2 stroužky česneku

200 ml 33% smetany

sůl

250 g listového špenátu

100 g krémového sýra (např. fénix, lučina)

500 g gnocchi

drcený černý pepř


1. Slaninu nakrájíme na proužky, rozložíme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Pečeme dokřupava.


2. Tuk slijeme do hluboké pánve, přidáme najemno pokrájenou oloupanou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme stroužky česneku, smetanu, sůl a přivedeme k varu. Špenát dokonale vypereme, překrájíme na široké pruhy a přimícháme ke směsi do pánve. Když listy povadnou, přidáme sýr a mícháme, dokud se nerozpustí.


3. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme je a smícháme se smetanovým špenátem. Nakonec přidáme vyškvařenou slaninu, podle chuti přisolíme, opepříme a rozdělíme na talíře.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59