Ingredience

2 vejce

70 ml 12% smetany

2 lžíce zakysané smetany

1/2 lžičky dijonské hořčice

25 g jemně nastrouhaného tvrdého sýra

čerstvě mletý černý pepř

4 plátky bílého toastového chleba

olej na smažení

listy salátu a květy rukoly


1. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu a rozšleháme vidličkou.


2. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí, nastrouhaným sýrem a špetkou pepře. Směsí potřeme připravené toastové chleby a vždy dva k sobě přimáčkneme.


3. Zahřejeme olej v pánvi. Připravené toastové chleby namočíme do vaječné směsi. Necháme je lehce nasáknout a pak je vložíme do zahřátého oleje. Opékáme je z obou stran dozlatova. Pak je necháme okapat na papírové utěrce. Servírujeme s listy salátu a lžičkou zakysané smetany.


  7:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58