Ingredience

400 g fava fazolek

sůl

6 křepelčích vajíček

80 g baby špenátu

2 větší rajčata

6 lístků máty

Dresink:

2 lžíce dijonské hořčice

100 ml olivového oleje

4 lístky máty

sůl

mletý černý pepř

2 lžíce bílého vinného octa

krupicový cukr dle chuti

100 g sušené šunky k podávání


1. Fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě. Pak je scedíme a zchladíme pod studenou vodou. Necháme okapat.


2. Křepelčí vajíčka dáme do kastrůlku se studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Pak je zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Špenát a rajčata omyjeme a necháme okapat. Rajčata pokrájíme na kousky. Ve velké míse promícháme fazole se špenátem, rajčaty a mátou.


3. Do misky dáme hořčici a smícháme ji s olejem, mátou nasekanou nadrobno, solí, pepřem a vinným octem. Podle chuti osladíme. Salát rozdělíme do talířů, přidáme rozpůlená vajíčka, šunku a podáváme s dresinkem.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59