Luštěniny k dietě a zdravému stravování neodmyslitelně patří. Přestaňte se jich bát!

Ingredience

200 g červených fazolí
200 g bílých fazolí
olivový olej na smažení
1 cibule
4 stroužky česneku
50 g rajčatového protlaku
sůl podle chuti
pepř podle chuti
3 chilli papričky
sweet chilli omáčka podle chuti
8 snítek tymiánu (+ na ozdobu)
2 jarní cibulky

1. Fazole namočíme přes noc do studené vody, poté je slijeme. Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, po 3 minutách přidáme protlak, krátce zarestujeme a vsypeme fazole. Zalijeme je vodou, aby byly zcela ponořené, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni asi 60 minut. Během vaření je mícháme a podle potřeby podléváme vodou.

2. Po 45 minutách přidáme nakrájenou chilli papričku, poté sweet chilli omáčku, tymián otrhaný od stonků a na kousky nakrájenou jarní cibulku. Nakonec můžeme ozdobit třeba tymiánem a podávat s čerstvým pečivem.

  11:00,  aktualizováno  31. března 13:51