Ingredience

1/2 hrnku červené čočky

1 malou karotku

1 šalotku

1/2 hrnku uvařené quinoy

špetku mletého římského kmínu

1 lžíci

olivového oleje

1 lžíci nasekané máty

100 g bílého jogurtu

1/4 citronu

2 chlebové placky

hrst rukoly

sůl

pepř


1. Čočku zalijeme v kastrůlku hrnkem vody a vaříme doměkka, asi 10 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem.


2. Karotku očistíme a nastrouháme. Šalotku oloupeme a nakrájíme. Nastrouhanou mrkev a nakrájenou šalotku vložíme do mixéru. Přidáme, quinou, uvařenou čočku, římský kmín, špetku soli a pepře. Vše promixujeme na hustou kaši.


3. Z kaše tvoříme malé bochánky a skládáme je na připravený plech. Potřeme je olejem. Vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut.


4. Mezitím nasekáme mátu a smícháme ji s jogurtem. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Do chlebové placky naskládáme nejprve pár listů salátu, pak přidáme upečené bochánky falafelu a pokapáme jogurtovým dresinkem.


  8:56,  aktualizováno  25. března 2019 18:59