Ingredience

3 lžíce panenského olivového oleje

1 menší cibuli nakrájenou nadrobno

2 podrcené stroužky česneku

1/2 lžičky mleté sladké papriky

2 lžíce rajčatového protlaku

2 lžíce paprikové pasty harissa

500?g oloupaných a nastrouhaných sladkých brambor

1,2?l zeleninového vývaru

400?g sterilované cizrny

výhonky

sůl a černý drcený pepř


1. V hrnci na oleji orestujeme cibulku, až zesklovatí. Přidáme drcený česnek a společně opékáme ještě 1 minutu. Pak přidáme mletou papriku, rajčatový protlak a harissu a opět krátce opečeme. Nakonec přidáme brambory a vývar. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, až brambory změknou.


2. Mezitím cizrnu propláchneme studenou vodou a osušíme. V pánvi zahřejeme zbylý olej a cizrnu opečeme dokřupava.


3. Brambory uvařené doměkka rozmixujeme ponorným mixérem, aby byla polévka krémově hladká. Dochutíme ji solí, pepřem a harissou. V misce polévku doplníme křupavou cizrnou, pepřem a výhonky.


  13:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59