Ingredience

100 g lišek

lístky šalvěje

30 g másla

50 ml olivového oleje

sušené proužky chilli papriček na ozdobu

Na těsto:

500 g máslové dýně

500 g velkých brambor

1 vejce

200 g hladké mouky do těsta (+ 50 g na práci s těstem)

sůl

mletý černý pepř


1. Dýni podélně rozpůlíme a vydlabeme semínka s dužinou. Na pekáč pokrytý pečicím papírem položíme dýni řezem nahoru a vedle ní rozložíme neoloupané syrové brambory. Vložíme společně do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut dokud není zelenina měkká.



2. Vychladlou dýni oloupeme a dužinu vložíme do mísy spolu s oloupanými brambory, vejcem, moukou a vytvoříme těsto, které ochutíme solí i pepřem.



3. Z těsta vytvarujeme válečky a nožem je rozkrájíme na kousky, do kterých vidličkou obtiskneme vzor. Noky vaříme asi 3 minuty v osolené vroucí vodě, než vyplavou na hladinu.



4. Lišky i šalvěj společně restujeme na přepuštěném másle smíchaným s olivovým olejem. Až jsou houby měkké, do pánve přisypeme i noky. Podáváme se sušenými proužky chilli papriček.


  11:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58