Dýně má v kuchyni nespočet využití. Ochutnejte třeba dýňové lívanečky.

Ingredience

200 g dýně
100 ml mléka
100 g hladké mouky
4 vejce
1 lžička mleté skořice
4 lžíce moučkového cukru
1 kypřicí prášek
2 lžíce oleje
100 g borůvek
100 g malin
4 lžíce javorového sirupu

1. Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka. Pak ji scedíme, rozmixujeme dohladka a přendáme do mísy.


2. Do dýňového pyré přidáme mléko, mouku, dvě vejce a dva žloutky a důkladně promícháme. Ze zbylých bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Ochutíme cukrem, skořicí a nakonec vmícháme kypřicí prášek.


3. Rozpálíme teflonovou pánev a vytřeme ji olejem. Polévkovou lžící na ni nanášíme těsto a roztíráme do tvaru placičky. Lívanečky upečeme po obou stranách a přendáme na ubrousek.


4. Hotové lívanečky prokládáme na talířích malinami a borůvkami, posypeme moučkovým cukrem a přelijeme javorovým sirupem.

  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 16:25