Ingredience

300 g velkých bílých fazolí

1 pórek

3 stroužky česneku

2-3 lžíce oleje

1 lžička hnědého cukru

2 rajčata

1 hruška

špetka fenyklu

sůl a mletý pepř

200 ml bílého vína

2 lžíce vinného octa

2 lžíce piniových oříšků

1 snítka šalvěje

1 snítka bylinky na ozdobu


1. Fazole namočíme přes noc do studené vody, pak je propláchneme a scedíme. Dáme je do většího hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 50 minut. Pak vodu slijeme a fazole necháme okapat.


2. Pórek očistíme a nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek, cukr a česnek a opékáme, až začne cukr karamelizovat.


3. Rajčata a hrušku nakrájíme na malé kostičky a přidáme k pórku. Ochutíme fenyklem, solí, pepřem, zalijeme vínem, octem a krátce podusíme. Piniové oříšky opražíme nasucho na plechu v troubě.


4. Do pánve na konec přidáme fazole, najemno nasekanou šalvěj a piniové oříšky. Krátce podusíme a podáváme ozdobené bylinkami.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59