Domácí pizza není nic složitého. Vyzkoušejte.

Ingredience

250 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžičky soli
7 lžic olivového oleje
1 stroužek česneku
100 g mraženého listového špenátu
sůl podle chuti
150 g rajčatové passaty
100 g tvrdého sýru
1 vejce
mletý pepř podle chuti

1. V misce smícháme mouku, droždí a sůl, přidáme 5 lžic oleje, přilijeme 4 lžíce vlažné vody, uhněteme hladké těsto a necháme ho odpočívat na teplém místě asi 15 minut.

2. Na lžíci oleje zpěníme prolisovaný česnek, přidáme listový špenát, zlehka osolíme a necháme prohřát.

3. Z těsta vyválíme placku, dáme ji na plech vyložený pečicím papírem, na těsto rozetřeme tenkou vrstvu rajčatové passaty, posypeme sýrem, přidáme špenát a doprostřed vyklepneme vejce. Celou pizzu osolíme, opepříme, pokapeme lžící oleje a pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 12 minut.

  11:00,  aktualizováno  31. března 16:45