Topinky zná snad každý. Existují snad stovky variant, my pro vás dnes máme jednu velmi pikantní.

Ingredience

2 cibule
olivový olej na restování
8 stroužků česneku
400 g mletého vepřového masa
50 g rajského protlaku
200 g sterilovaných krájených rajčat
1 žlutá paprika
1 červená chilli paprička
sůl
mletý černý pepř
třtinový cukr dle chuti
8 krajíců chleba
1 jarní cibulka
100 g tvrdého sýra, nastrouhaného najemno

1. Najemno nakrájenou oloupanou cibuli opečeme v kastrůlku na rozehřátém oleji dosklovata. Přidáme nadrobno pokrájené oloupané 4 stroužky česneku a společně restujeme asi 5 minut. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme dalších asi 5 minut.

2. Pak přidáme protlak, sterilovaná rajčata, na malé kousky nakrájenou očištěnou papriku a na kroužky nakrájenou stopky zbavenou chilli papričku (část ponecháme na dozdobení). Směs ochutíme solí, pepřem a cukrem. Na středním plameni vaříme za častého míchání asi 15 minut do zhoustnutí.

3. Mezitím opečeme krajíce chleba na rozpálené pánvi nasucho z obou stran dozlatova a dokřupava. Chléb potřeme zbylými oloupanými stroužky česneku a lehce osolíme.

4. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky. Vmícháme ji do masové směsi (část ponecháme na dozdobení). Směs rozetřeme na připravené plátky chleba, posypeme nastrouhaným sýrem a dozdobíme odloženou zeleninou.

  11:00,  aktualizováno  31. března 14:57