Když už nevíte, jak zpracovat cukety, vyzkoušejte bramboráčky ;-)

Ingredience

400 g cukety
100 g brambor
2 vejce
2 lžíce strouhanky
sůl
mletý černý pepř
snítky tymiánu
2 stroužky česneku
rostlinný olej na smažení
250 g zakysané smetany
pažitka
mletá červená paprika
1 chilli paprička

1. Cuketu dobře omyjeme. Brambory očistíme a oloupeme. Vše nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme přebytečnou vodu a vložíme do mísy.

2. Přidáme vejce, strouhanku, sůl, pepř, tymián a nasekaný česnek. Vše důkladně promícháme.

3. Na pánvi rozehřejeme olej a z cuketové směsi smažíme placičky z obou stran dozlatova. Pak je položíme na papírovou utěrku a necháme okapat od přebytečného oleje.

4. Zakysanou smetanu smícháme s pažitkou, nasekanou chilli papričkou, mletou paprikou a špetkou soli. Připravený dip podáváme s cuketovými placičkami.

  11:00,  aktualizováno  26. března 2019 11:54