| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience4 telecí kotlety s kostí sůl 2 vejce 3 hrsti strouhanky z bílého chleba 3 lžíce strouhaného parmazánu přepuštěné máslo na smažení 200 g směsi listových salátů 250 g cherry rajčátek hrubou sůl mletý černý pepř olivový olej citron |
1. Kotletu mírně naklepeme a nasolíme, měla by být asi 2 cm vysoká. Vejce v jedné misce ušleháme a kotlety do něj namočíme. Pak obalíme ve strouhance smíchané s najemno nastrouhaným parmazánem.
2. V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a připravené kotlety v něm z obou stran osmažíme dozlatova. Z každé asi 4 minuty. Hotovou kotletu osušíme na papírové utěrce.
3. Listový salát smícháme s cherry rajčátky a rozdělíme na talíře. Posolíme hrubou solí, opepříme čerstvým pepřem a pokapeme pár kapkami olivového oleje. Kotlety podáváme s měsíčky citronu na dochucení.